Suikervrije wijn gemaakt van de Corvina druif.
De inheemse druif Corvina uit Veneto lijkt een onbekende druifsoort te zijn maar bijna iedereen kent hem wel van de Valpolicella wijnen. De druiven die zijn toegestaan in de Valpolicella streek zijn Rondinella, Morlinara en dus ook de Corvina. Het is een zeer fruitige wijn met kersen en frambozen in de smaak. De Pinot Grigio is wat zoetsappiger en deze Corvina is net iets steviger met iets meer bitters. Corvina is dus een rode druif waar rosé van wordt gemaakt. Door de langdurige schilweking ontstaat er zo een prachtige rosé kleur. Wat maakt deze Natuurwijn zo bijzonder? het bubbeltje wat erin zit. Zeer frisse smaken met een tinteling op je tong, een genot bij elke gelegenheid. Drink het wel lekker koud.
Deze natuurwijn is ervoor iedereen, geniet dus met ze alle maar dan iets bewuster.
Op onze landingspagina kan je alle informatie vinden omtrent deze wijnen
Waarom suikervrije wijn ?
Deze vegan wijn wordt gemaakt op de natuurlijke manier door Sandro de Bruno.
De methode cold skin maceration wat heel duidelijk op het etiket is weergegeven is zeer moderne methode om wijn op natuurlijke wijze te laten vergisten. Na de pluk worden de druiven onder druk van koolzuur en een lage temperatuur opgeslagen. De druiven worden dus niet geperst, de celenzymen zorgen ervoor dat de druif zichzelf verteert en daardoor springen de druiven open na een paar dagen en komt het sap vrij. Omdat het gecontroleerd wordt onder koele tempraturen (10 graden) komt het fermentatie proces nog niet op gang. Wanneer de pulp goed op smaak is laten ze rustig de temperatuur opgang komen en ontstaat er een spontane vergisting. De gistcellen die zich bevinden op de schil van de druif gaan nu hun werk doen. Er wordt dus helemaal niks maar dan ook echt helemaal niks toegevoegd aan deze wijn. Geen Sulfiet, geen gistcellen, geen pesticiden. Puur natuur !
Want zeg nou eerlijk….wanneer je minder suikers binnen krijgt dan gewenst voelt het toch net iets beter.