Suikervrije wijn gemaakt van de Grarganega druif.
Deze Garganega is een klasse apart, Het is fris, bloemig en zeer dicht bij de natuur. Wanneer je deze vegan wijn ruikt uit het glas komt er een intense smaak van zwavel uit het glas. Het kan bijna ook niet anders, deze natuurwijn is afkomstig van het vulkanische gebied Soave. En dat is dan ook echt te merken. Bijzonder noem ik het zelf.
In de smaak is het dan toch echt vriendelijker, de smaken van groene appeltjes, peer en grapefruit maken het een frisse wijn. Het boerse wat het heeft zorgt ervoor dat het net even iets meer pit heeft. En dan de geest in de fles. Wanneer je de fles even op ze kop zet en terug laat komen geeft het goed weer dat de natuurlijke gistcellen nog steeds in de fles zitten van deze vegan wijn. Neem dit mee in je glas voor wat extra smaak. Door het kleine bubbeltje is het erg aangenaam drinken. Mijn advies is wel om het goed koud te drinken bij een temperatuur onder de 10 graden. Stukje Italiaanse kaas erbij en je waant je even in de Soave wanneer de ogen sluiten.
Deze natuurwijn is ervoor iedereen, geniet dus met ze alle maar dan iets bewuster.
Op onze landingspagina kan je alle informatie vinden omtrent deze wijnen
Waarom suikervrije wijn ?
Deze vegan wijn wordt gemaakt op de natuurlijke manier door Sandro de Bruno.
De methode cold skin maceration wat heel duidelijk op het etiket is weergegeven is zeer moderne methode om wijn op natuurlijke wijze te laten vergisten. Na de pluk worden de druiven onder druk van koolzuur en een lage temperatuur opgeslagen. De druiven worden dus niet geperst, de celenzymen zorgen ervoor dat de druif zichzelf verteert en daardoor springen de druiven open na een paar dagen en komt het sap vrij. Omdat het gecontroleerd wordt onder koele tempraturen (10 graden) komt het fermentatie proces nog niet op gang. Wanneer de pulp goed op smaak is laten ze rustig de temperatuur opgang komen en ontstaat er een spontane vergisting. De gistcellen die zich bevinden op de schil van de druif gaan nu hun werk doen. Er wordt dus helemaal niks maar dan ook echt helemaal niks toegevoegd aan deze wijn. Geen Sulfiet, geen gistcellen, geen pesticiden. Puur natuur !
Want zeg nou eerlijk….wanneer je minder suikers binnen krijgt dan gewenst voelt het toch net iets beter.