Suikervrije wijn gemaakt van de Pinot Grigio druif.
Deze Pinot Grigio is een genot om te drinken, Het is fris, zacht en het heeft een tinteling, noem het maar gerust een kleine bubbel. In deze suikervrije wijn proef je voornamelijk frambozen en aardbeien. Vooral dat kleine bubbeltje wat erin zit maakt het een makkelijk drinkbare wijn. Als je deze vegan wijn goed koud drinkt is het een wijn die overal inzetbaar is. Denk aan een mooie boottrip, verjaardag, bbq of gewoon een gezellig tuinfeestje.
Deze wijn voelt zich dan ook erg op zijn gemak bij groter gezelschappen. Door deze wijn te combineren met eten zal de smaak je steeds blijven verbazen. Lekker aan de antipasti of bij een heerlijke burrata of panzanella salade en het feest is compleet.
Deze natuurwijn is ervoor iedereen, geniet dus met ze alle maar dan iets bewuster.
Op onze landingspagina kan je alle informatie vinden omtrent deze wijnen
Waarom suikervrije wijn ?
Deze vegan wijn wordt gemaakt op de natuurlijke manier door Sandro de Bruno.
De methode cold skin maceration wat heel duidelijk op het etiket is weergegeven is zeer moderne methode om wijn op natuurlijke wijze te laten vergisten. Na de pluk worden de druiven onder druk van koolzuur en een lage temperatuur opgeslagen. De druiven worden dus niet geperst, de celenzymen zorgen ervoor dat de druif zichzelf verteert en daardoor springen de druiven open na een paar dagen en komt het sap vrij. Omdat het gecontroleerd wordt onder koele tempraturen (10 graden) komt het fermentatie proces nog niet op gang. Wanneer de pulp goed op smaak is laten ze rustig de temperatuur opgang komen en ontstaat er een spontane vergisting. De gistcellen die zich bevinden op de schil van de druif gaan nu hun werk doen. Er wordt dus helemaal niks maar dan ook echt helemaal niks toegevoegd aan deze wijn. Geen Sulfiet, geen gistcellen, geen pesticiden. Puur natuur !
Want zeg nou eerlijk….wanneer je minder suikers binnen krijgt dan gewenst voelt het toch net iets beter.