Gorgoli Sangiovese Cabernet: feest!
‘Unchain my heart’ zingt Joe Cocker op de radio, terwijl ik een ordinaire lasagne maak. Ik voel me vrij en zing mee, wat nogal schaamteloos en oneerbiedig is maar who cares? Ik voel leven door mijn aderen stromen, het is feest. Dat doet deze wijn met je. De Gorgoli Sangiovese Cabernet van wijnhuis Terre del Bruno bestaat voor 50 procent uit Sangiovese en is voor 50 procent uit Cabernet Sauvignon druiven. De wijngaard waar deze druiven vandaan komen heet Gorgoli. Zowel de Sangiovese als de Cabernet Sauvignon worden achttien maanden lang gerijpt. Het enige verschil is dat de Sangiovese op Frans eikenhout ligt en de Cabernet Sauvignon op Amerikaans eikenhout. Anderhalf jaar liggen ze te wachten totdat ze in de fles mogen waarna ze nog eens twaalf maanden in ‘coma’ moeten totdat ze genuttigd kunnen worden. Deze wijn wordt pas verkocht na minimaal dertig maanden. Maar het wachten wordt beloond. De smaken anijs, leer en hooi komen erg goed naar voren. Passie, liefde en beleving: laat je gaan… Maar denk een beetje aan de buren!