Chianti van Terre del Bruno: beter dan toen
Deze wijn staat bekend als de ‘mandjeswijn’: de Fiaschi, zoals ze dat in Italië noemen. Je ziet ze veel terug in de typisch Italiaanse restaurantjes. Ze hangen aan de muur als decoratie. In de jaren 60 stelde deze wijn niet veel voor maar sinds de jaren 90 heeft deze wijn steeds meer aandacht gekregen, waardoor er vandaag de dag echt kwaliteit in de fles zit. Niet te vergelijken met de Chianti van vroeger. De Chianti regio ligt in Toscane en heeft een uitstrek van Pisa tot aan Arezzo. Het leuke aan deze wijn van Terre del Bruno is dat de Chianti altijd rood is maar er een witte druifsoort aan wordt toegevoegd. De wijn heeft een robijnachtige kleur, is helder en de geur doet denken aan laurier en tabak. Het is een kruidige wijn. Gezelligheid en geborgenheid zijn woorden die mij te binnen schieten wanneer ik deze wijn proef. Echt geschikt tijdens een diner met familie of vrienden aan de keukentafel, omdat er alleen maar échte goede rode wijndrinkers aanwezig zijn. De gastheer of gastvrouw heeft ossobuco bereid. En die is perfect te combineren met deze heerlijk Chianti. Trek de Chianti al lekker ver van te voren open en schenk hem vast een beetje uit om hem te laten beluchten voordat je hem gaat nuttigen.