Bruno Andreu – Elixir rouge
Hier lopen de meeste sommeliers helemaal mee weg. Wat een beuker van een wijn zeg. De naam Elixir komt van het kruidige en stroperige drankje dat vroeger diende als geneesmiddel.
Nu is dit natuurlijk niet te vergelijken maar omtrent het kruidige gedeelte zeker wel. Deze wijn is een typische cepages uit de Languedoc. Er wordt gewerkt met Syrah en Grenache die samen uitstekend tot hun recht komen. Syrah wordt het meeste gebruikt en de druiven zijn afkomstig van de zogenoemde old vines. Oftewel de oudere wijnstokken dat zorgt voor meer complexiteit. Deze wijn heeft een duidelijke boerse style met veel kruiden en stevige body. Er is gekozen voor een 12 maanden frans eikenhout met het eerste deel op nieuw en het tweede deel op gebruikte eikenvaten. Deze Bruno Andreu Elixir rouge is waanzinnig al zeg ik het zelf
De smaken die in deze wijn zitten is; Cacao, koffie, zwarte bessen, gember en vanille.
Bruno Andreu is ooit begonnen met de rode elixir en heeft nu een witte en een rosé versie gemaakt. Deze zijn zeker ook de moeite waard om te proberen.